Om Soft Rebels

Bag Soft Rebels står det dansk ejede firma By Asbæk. Soft Rebels elsker at kombinere det rå med det feminine og skaber tøj, som er en hyldest til kvinden. Især til kvinder, som ønsker at skille sig lidt ud. Med sine flotte farver og lidt skæve vinkler og mix mellem det helt stilrene og lidt grove kan Soft Rebels noget udover det sædvanlige. Dermed ønsker de også at bidrage til at enhver kvinde kan være lidt rebelsk i sin tøjstil og stadig til en overkommelig pris.

Hos Soft Rebels er der en stor kærlighed til mode – og trangen til at skabe modetøj hvor modsætninger mødes. Man er inspireret af den kinesiske tankegang om yin og yang. Man kombinerer gerne det afslappede og behagelige look med det lidt vilde og eksperimenterende, og det kommer der altså bare det mest lækre tøj ud af.

De smukke kjoler fra Soft Rebels er et farverigt, feminint og råt samsurium af lækre detaljer og kvalitet, som går op i en højere enhed. Med en kjole fra Soft Rebels føler man sig bare lige en smule mere elegant og hot på samme tid. Det er det som Soft Rebels kan – give dig en følelse af at være noget særligt. Hos Soft Rebels siger man – lad os hjælpe dig med at skille dig ud fra mængden.

Soft Rebels er tidløst design, som du kan genbruge år efter år og stadig føle at du er med på moden. Det er bare lækkert design og supergode materialer. Enhver kvinde bør have mindst et stykke tøj fra Soft Rebels.

Soft Rebels motto er ”Unique Yourself Rebel”. Det er en hyldest til kvinder og en opfordring til at være sig selv og til at bryde grænser. Med det ønsker de at støtte op om enhver kvindes tøjdrøm og fremhæve det særlige hos den enkelte.

Soft Rebels kollektioner indeholder toppe, bluser, kjoler og meget mere. Alt sammen i unikke designs og farver, der er tilpasset årstiderne – og som kan matches på kryds og tværs, det bliver det blot endnu smukkere af og din indre rebel får lov at komme endnu mere til sin ret.

Vælg en lokal bank

Vælg en lokal bank: Klim Sparekasse

Leder du efter et nyt pengeinstitut? Vælg en lokal bank. Klim Sparekasse, Nordjylland, er beliggende i Klim, Fjerritslev. Mellem Fjerritslev og Thisted ligger Klim. Her har der siden 1877 ligget en lokal bank. Klim Sparekasse, Nordjylland, har ikke hundredevis af filialer eller et stort hovedkontor. Det lille pengeinstitut er en lokal bank med hovedkontor i Klim, mellem Thisted og Fjerritslev i Vendsyssel og Jammerbugt kommune. Som en lokal bank ved de, at det er vigtigt at bidrage til at udvikle områdets værdier til gavn for de nuværende og de kommende generationer. Derfor støtter Klim Sparekasse Nordjyllands foreninger og initiativer i Vendsyssel og Jammerbugt kommune.

Moderne bank med lokale værdier

Når man vælger pengeinstitut, er det vigtigt både at have hjertet og hovedet med i valget. Mange vælger en lokal bank med gode værdier, fordi de gerne vil have et personligt forhold til deres pengeinstitut. I Klim Sparekasse, Nordjylland, møder kunderne altid personale, der sætter kunden i centrum. Heldigvis behøver man ikke vælge imellem en moderne og en lokal bank. Et mindre pengeinstitut mellem Thisted og Fjerritslev er fuldstændig lige så moderne som de landsdækkende banker. I dag bruger langt de fleste oftere dankort og netbank, end de kigger forbi den lokale bank. Derfor vælger mange også Klim Sparekasse, Nordjylland, selvom de bor i Thisted eller Fjerritslev. Klim Sparekasse, Nordjylland, har kunder over hele Vendsyssel og Jammerbugt kommune. De kunder har valgt en moderne bank med gode, lokale værdier.

Sparekasse Nordjylland

Klim Sparekasse, Nordjylland, er en lokal bank med et stort opland. Pengeinstituttets kunder kommer fra Thisted, Fjerritslev, Vendsyssel og Jammerbugt kommune. Når pengeinstituttet kan tiltrække kunder fra hele Vendsyssel og Jammerbugt kommune, skyldes det, at en lokal bank kan noget, som andre har glemt. Uanset om kunderne kommer fra Fjerritslev, Thisted eller fra en hvilken som helst anden by i Vendsyssel og Jammerbugt kommune, så værdsætter de en lokal banks personlige kendskab. Klim Sparekasse, Nordjylland, er et pengeinstitut med fagligt kompetente medarbejdere, der tager sig tid til den enkelte.

Køb din pibe ved nationalpark Thy

Hos Pibeshoppen er vi utrolig stolte af at kunne kalde os Danmarks eneste købmand, der også er registreret tobakshandler og medlem af My Own Blend. Vi er desuden Danmarks 5. største forhandler af specialtobakker, hvorfor du er sikker på at få den rette ekspertise, uanset om du er på udkig efter en ny pibe, tobak eller blot et godt råd, hvad angår piber. Vores fysiske tilstedeværelse er i den lokale købmand i Thisted, hvorfra vi dagligt nyder at hjælpe vores kunder med de skavanker, der påvirker deres piber eller tobak. I mere end 10 år har vi været online på internettet, og det er med stolthed, at vi også har spredt vores ekspertise ud til andre markeder end det danske.

Vores intention er på ingen måde at få folk til at ryge – vi ønsker blot at give piberygere en bedre oplevelse, når de nyder deres pibe. Hvis du har overvejet at begynde at ryge pibe, så hjælper vi dig gerne med eventuelle spørgsmål eller undren, som du måtte have. Vores erfaring på pibe- samt tobaksområdet er enorm, og mere end 40 år inden for faget taler sit eget klare sprog. Derfor er du altid sikret en professionel hjælp, uanset om du blot har spørgsmål, eller om du allerede har forelsket dig i en pibe, som du ønsker at erhverve. Vi svarer altid inden for 24 timer på hverdage, så du er hjertelig velkommen til at kontakte os, hvis du vil have kyndig ekspertise vedrørende din nuværende eller kommende pibe.

Gør hverdagen nemmere med hjemmepleje

Hjemmepleje er personlig pleje, som man ikke selv kan klare i hverdagen. Der findes også hjemmehjælp, som er en hjælp til praktiske gøremål i hjemmet. Hvis du selv mener, at du har behov for hjemmepleje eller -hjælp, skal du kontakte den kommune, du bor i og ansøge om det.

Det er nemlig op til kommunen at afgøre, om du har ret til at modtage hjemmepleje.
Hvem kan modtage hjemmepleje?
Det er typisk den ældre del af befolkningen, der benytter sig af hjemmepleje eller -hjælp til praktiske opgaver i hverdagen, som de ikke selv kan holde til at udføre.

En statistisk fra 2015 viser, at omkring 125.000 borgere over 65 år fik hjemmehjælp i år 2015 ifølge Sundheds- og Ældreministeriets hjemmeside. Så hvis du frygter eller forestiller dig, at du er den eneste, der har behov for det, tager du fejl.

Også mange mennesker med handicap, eller borgere som har været syge i en længere periode, søger om hjemmehjælp.

Former for hjemmehjælp
Hjemmehjælp dækker over flere former for hjælp. Disse kan være praktisk hjælp, en madordning eller personlig pleje. Sidstnævnte kan være at få hjælp til at komme i bad eller hjælp til at spise.

En madordning, der også betegnes madservice, er en ordning, hvor der laves mad uden for hjemmet. Enten kan borgeren få maden leveret til døren eller spise den på et lokalt ældrecenter, hvis vedkommende er tilknyttet dette.

Hjælp til praktiske opgaver indbefatter eksempelvis rengøring og indkøb.

Der findes altså flere typer af hjælp, som du kan søge om. Det kan være, at du har behov for flere former for hjælp, men det kan også være, at du kan nøjes med en af typerne.

Sådan søger du om hjælp
Når du beslutter dig for at søge hjælp til hjemmepleje eller -hjælp, så skal du som nævnt kontakte kommunen. Når din ansøgningen er sendt afsted, er det op til kommunen at afgøre, om din situation berettiger dig til at få hjælp eller ej.

Måske kræver du kun lidt hjælp til nogle få gøremål, men det kan også ændre sig over tid, så du får brug for mere eller mindre hjælp senere, hvorfor hjælpen jævnligt skal tilpasses din situation.

Det er ikke kommunens pligt at udstede et bestemt antal timer hjemmehjælp. Den individuelle sag tages op og besluttes af bestyrelsen i den pågældende kommune. Afgørelsen udformes på skriftlig vis og inkluderer en klagevejledning.

Leverandører af hjemmehjælp er op til dig
Hvad enten du har behov for hjemmehjælp eller hjemmepleje, har du indflydelse på valget af en godkendt leverandør, der skal udføre hjælpen for dig. Det er kommunens opgave at informere dig om, hvilke leverandører du har som valgmuligheder. Når du har fundet den leverandør, du ønsker, skal du søge om denne ved kommunen.

Det kan ske, at kommunen ikke har ressourcer til at give den hjælp, du har brug for. I sådanne tilfælde kan du ansætte en privat udbyder af hjemmepleje, hvor kommunen giver et tilskud til denne. Hvis timetallet er mere end 20 timer per uge, hvor du modtager hjælp, kan du få tilskud. For at få den hjælp skal du have en vedvarende nedsat funktionsevne.

Rekord i hud- og modermærkekræft! – ØV

Ifølge Kræftens Bekæmpelse har Danmark en af de højeste forekomster af hudkræft og modermærkekræft i verden. Hver dag får 35 danskere konstateret en af disse kræftformer. For meget af solens UV stråling kan medføre hudkræft. Jo tidligere i livet man udsættes for meget UV stråling og solskoldninger, jo større risiko for at få hudkræft senere i livet. Derfor er det særligt vigtigt, at børn beskyttes mod de skadelige uv-stråler.

Den bedste beskyttelse mod solens skadelige stråler er en kombination af UV beskyttende tøj, solhat og solcreme. Ophold i skyggen eller inden døre, når uv-indexet er på sit højeste mellem kl. 12 og 15.

Hvad betyder UPF?
Mængden af UV stråling, som trænger gennem tekstiler måles i Ultraviolet Protection Factor(UPF). UPF faktor 50 betyder at 1/50 – 2 % – af solens stråler går gennem stoffet til huden. UPF i tøj angives fra 15+ (god beskyttelse) til 50+ (meget god beskyttelse). Australien og New Zealand var blandt de første som indførte mærkning af tøj, derfor er det også de australske og New Zealandske standarder AS/NZS 4399:1996 man hyppigt ser at uv-tøj er testet efter.

Nye standarder
For nyligt er der kommet en endnu skrappere standard – den såkaldte UV standard  801, der angiver UPF fra 2 til 80. Her tester man dels tøjets evne til UV beskyttelse som nyt, men også efter det har været udsat for mekanisk slid og fem gange vask i strakt og våd tilstand. Dette for at sikre, at tøjet stadig har den oplyste beskyttelsesfaktor, da der på markedet findes en del mærkninger, som ikke tager hensyn til at tøjet bliver brugt og vasket. Hvilket jo så giver forbrugeren en falsk tryghed.

Uv beskyttelsen i tøjet kan forsvinde.
Der er flere mærkninger, som ikke tager hensyn til, at tøj med tiden selvfølgelig bliver slidt af at blive brugt og vasket.
Der er lavet forsøg på Teknologisk Institut, som viser, at tekstilernes evne til at beskytte mod UV stråler falder med næsten en tredjedel, når man for eksempel gør tøjet vådt og slider på det. Så vil man være sikker på, at uv-faktoren holder bør man vælge uv-tøj som er testet efter den fælles Standard 801.