Har du mistanke om, at dit barn er stresset?

Er du bange for, at dit barn er stresset? Stress rammer mange mennesker i dag, og det er desværre ikke kun voksne, der bliver ramt. Børn & stress hænger desværre også sammen, og mange børn helt ned i førskolealderen udviser symptomer på stress og mistrives.

Psykolog: Sådan ser du, om dit barn er stresset

Stress kan vise sig på mange forskellige måder, og det afhænger i høj grad af dit barns personlighed, hvordan han eller hun vil reagere. Det kan blive nødvendigt at søge professionel hjælp hos en psykolog med speciale i børn & stress, hvis dit barn har det meget skidt, og hvis det står på over en længere periode.

Typiske symptomer på stress hos børn:

 • Dit barn er mere irritabel og opfarende end ellers.
 • Dit barn trækker sig og har mindre lyst til at foretage sig ting, som det ellers plejer at holde af.
 • Dit barn klager næsten dagligt over ondt i maven, kvalme eller hovedpine.
 • Dit barn oplever søvnbesvær i form af mange opvågninger i løbet af natten eller ved, at det har svært ved at overgive sig til søvnen om aftenen.
 • Dit barn udvikler tics eller har en svækket koncentrationsevne.
 • Dit barn har svækket, ingen appetit eller oplever problemer med overspisning.

Børneterapi – hjælp til børn med stress

Har du og dit barn brug for hjælp, så I sammen kan få vendt spiralen? Ethvert barn har ret til en god barndom – en barndom, der ikke er fyldt med stress og dårlige følelser. Der er heldigvis professionel hjælp at hente, hvis dit barn har det skidt, og du kan enten vælge at gå til egen læge eller at tage kontakt til en børnepsykolog.

Sådan overvåger du væskestanden i en brønd eller et regnvandsreservoir

NiveauvagtHvis du er i gang med et arbejde, hvor der skal graves ud til en brønd, og vandet skal holdes væk, kan det være nødvendigt at overvåge væskestanden. Så kan du nemlig nå at reagere, hvis væskestanden bliver for høj eller for lav. Men hvordan gør du det på den smarteste og mest driftssikre måde? Det tager vi et kig på i denne artikel.

Effektiv overvågning af høj eller lav væskestand

NiveauVagt er et produkt til overvågning af væskestand og udviklet af SensorCLIP. Det er et trådløst og mobilt alarmsystem, som du kan anvende, hvis du gerne vil have besked ved for høj eller for lav væskestand. Det er ideelt i forbindelse med udgravning af brønde, men det bliver også i mange tilfælde anvendt ved overløbsbrønde, vandløb eller regnvandsreservoir.

Brugervenlig løsning – ingen fysisk installation

Det er nemt og særdeles brugervenligt at anvende NiveauVagt til overvågning af høj eller lav væskestand. Det bliver styret digitalt via vores brugervenlige portal, hvor du selv indstiller, hvem der skal modtage alarmbeskeder. Du kan vælge op til fem forskellige personer, der skal have besked, hvis der bliver slået alarm. Det er helt op til dig, om det skal være via mail eller SMS.

NiveauVagt kan anvendes af alle, og det kræver ingen fysisk installation. Det er derfor særdeles nemt at montere, og du indstiller det let via den webbaserede administrationsportal. NiveauVagt kommer med et indbygget SIM-kort, og roaming foregår gennem alle operatører på markedet.

Giv den perfekte gave

kay-bojesen-abeKay Bojesens træfigurer er efterhånden en klassiker i de fleste danske hjem, og udover at være en favorit på ønskelisten til jul er det også populært, at figurerne foræres til store fejringer såsom bryllupper og jubilæer, hvor man aldrig går galt i byen med en figur fra Bojesen.

Guderne skal vide, at det ikke altid er nemt at finde den perfekte gave. Det problem vil vi gerne hjælpe dig med.

Vi har derfor samlet tre anledninger, hvor træfigurer fra Kay Bojesen er den oplagte gave. Og så kommer vi endda med tips til, hvilke figurer, der passer til hvad!

1. Bryllup

Hvad giver man lige brudeparret? Man vil jo gerne give dem noget, der kan skyde deres fremtidige liv godt afsted, for det er jo så yndigt at følges ad. Men hvordan giver man dem noget, som de vil sætte pris på og være glade for i mange år frem?

Til bryllupsgave er særligt Kay Bojesens gardere et populært valg, mens også turtelduerne eller de malede sangfugle synes oplagte til netop en bryllupsgave, der skaber et smukt minde om en ganske særlig dag.

2. Konfirmation og Studentergave

Om det er en markering af overgangen fra barn til voksen, eller om det er for at fejre, at studenten har klaret sig flot igennem tre års uddannelse, så er det oplagt at forære et stykke design, der i mange år frem kan symbolisere en helt særlig begivenhed.

Til studenten er det oplagt at give en figur som aben, elefanten eller sangfuglen – selvfølgelig med en hue i den rette farve. Til konfirmanden er det oplagt at vælge et tidløst design i nogle af de neutrale træfarver, da figuren skal følge personen i mange år frem.

3. Barnedåb

Til barnedåben kan man vælge nogle af de mere nuttede figurer såsom bjørnen, ranglen eller den lille elefant, mens også måge-uroen er et populært valg, fordi det er gaven, der bliver ved med at give – den kan nemlig nydes af både børn og voksne.

Rotterne søger ind om vinteren!

Rottebekæmpelsenår frosten melder sin ankomst søger rotterne mod huse og andre lunere steder. De søger efter varme og mad. Rotter søger typisk i første omgang mod brændestabler, udhuse, garager og kompostbunker. Dernæst søger de mod mere permanente boliger, hvor der er godt isoleret og adgang til mad. Så det er væsentligt at gøre det sværere for rotterne at få adgang til maden. Eksempelvis dyrefoder, fuglefoder, æbler m.m., skal være i lukket beholder, som rotterne ikke umiddelbart kan gnave sig igennem.

Hvilke forholdsregler kan man tage for at holde rotterne ude af huset?

 • Hold øje med tegn på rotter. F.eks. huller i haven, rotter ved skraldet eller fuglebrættet. Lyde fra loftet eller hulmuren. Eller gnavelyde. Så skal du kontakte kommunens skadedyrsbekæmpelse.
 • Rotterne er hverken kræsne eller lette at skræmme væk, så der er ikke nogen typer af huse, der kan vide sig sikre.
 • Tjek huset for sprækker og huller. Ventilationsristerne skal sidde helt fast. Rotterne er adrætte og kan komme ind af de mindste sprækker og rør.
 • Brede afløbsrør hvor rotten ikke kan stemme ryggen imod gør, at det er vanskeligt for den at klatre lodret.
 • Rengør og rens din vandlås. Rotter tiltrækkes af madrester. Det gælder især køkkenvasken, men også gulvafløb på badeværelset eller i kælderen.
 • Fjern brandstabler tæt på huset.
 • Klip bevoksning ned ved huset, da planter gør det muligt for rotterne at klatre ind i huset.
 • Placér hønsetråd i nedløbsrørene. Rotter kan nemlig klatre op til tagrender via nedløbsrør og derfra ind i huset.

Rottebekæmpelse kan foregå på mange måder. En af de mest humane som anvendes mere og mere er Good Nature Rottefælde, som virkelig lever op til sit navn. Rottefælden er effektiv rottebekæmpelse uden gift. En innovativ overfladefælde til bekæmpelse af både rotter og mus. Den kræver minimale driftsressourcer, da den fungerer automatisk. Når først den er installeret, er det blot at påfylde duftvæske ca. hver 6. måned. Ellers passer den helt sig selv – og de døde dyr falder til jorden efter hurtig aflivning af stempel, som udløses af CO2 enhed. Den døde mus eller rotte kan herefter samles op af rovdyr(fugle, katte) og spises.

Nytårsskyts – historien bag krudtet

fyreksHimlen lyses op i alle regnbuens farver, når vi skyder nytåret ind – det gælder over det meste af verden. Det er en måde at fejre, at kalenderåret viger pladsen for et nyt.

Men hvordan blev det overhovedet muligt at få en raket til at flyve i vejret og eksplodere i festlige farver hen over nattehimlen? Det ligger der et brag af en historie bag. Faktisk er fyrværkeri en ældgammel opfindelse, som stammer tilbage fra 900-tallet. Og hele humlen bag er krudt – en kinesisk opfindelse, som i dag bruges på helt samme måde som dengang. Hurtigt indså kineserne, hvordan krudtet kunne bruges til at fremstille fyrværkeri og raketter til kanoner og våben.

En knaldgod hemmelighed

Længe var det kun kineserne, der vidste, hvordan krudtet skulle fremstilles – og kortene holdt de tæt ind til kroppen. Dog fik europæerne nys om den hemmelige opskrift i det 13. århundrede, og hurtigt blev en produktion sat ind. Det gjaldt også i Danmark. Her blev krudtet fremstillet med et mål om at forsvare riget. Senere blev det til raketter, som i gamle dage kun var kongen forundt at nyde.

Hvordan fremstilles krudt?

Ifølge historien blev krudtet faktisk fremstillet ved et (u)held, da en kinesisk kok arbejdede i et feltkøkken. Her blandede kokken ved et tilfælde svovl, trækul og saltpeter sammen – alle ingredienser, som var almindelige i køkkenet på den tid. Og det er altså den enkle opskrift på krudt.

Alle kemiens farver

Men hvor kommer de flotte farver i nytårsraketterne så fra? Det kommer hverken fra svovl, trækul eller saltpeter. I stedet lyses himlen op af et væld af farver, som kemien står bag. Det er metalsalte, der giver fyrværkeriet et kulørt knald.

Den røde farve kommer fra grundstoffet strontium, den gule fra natrium, mens den blå stammer fra en slags kobbergas, som er den sværeste at få frem på nytårshimlen.

Det danske vejr er cykelvejr

OIZ M50 19Uanset årstiden er det altid dejligt og frisk med en cykeltur. Orbea cykler er skabt til al slags vejr og ekstreme forhold, så den er med dig hele vejen. Uanset om du har brug for en hverdagscykel til bykørsel, en moutainbike eller en landevejscykel, finder du helt sikkert noget, du kan bruge, når du kigger på Orbeas sortiment. Du kan blandt andet få en helt utrolig lækker MTB med alt i udstyr til absolut overkommelige priser. Hvis du selv vil have en finger med i spillet, kan du sågar være med til at bestemme hvilke farver, du ønsker cyklen skal have. Få hjælp hos din forhandler til hvordan du gør.

Orbea cykler

Cykler fra Orbea er både til vindere af de store løb, men bestemt også for weekend motionisten, eller dig som har brug for en hverdagscykel i særklasse spækket med lækre detaljer, som skaber opmærksomhed og lange blikke fra de andre cyklister. Orbea er absolut innovativt design kombineret med en utrolig styrke og holdbarhed. Spækket med fede detaljer og flotte farver.

Hvilken cykel skal jeg vælge?

Citybikes fra Orbea er et suverænt godt valg, hvis du søger en cykel, som kan bringe dig fra hjem til job eller træning eller ud på en længere landevejstur. Citybiken er en alsidig, smuk, komfortabel letvægtscykel, som gør cykelturen til en nydelse. At cykle er frihed på 2 hjul.

Er du til lidt mere udfordrende cykling, er det MTB og/eller Triathlon fra Orbea du skal tjekke ud. Topmodellen hedder Ordu. Også her får du virkelig meget cykel for pengene. Og ikke mindst får du den allernyeste teknologi implementeret i hver eneste cykel. Orbea har nemlig et tæt samarbejde med det nærliggende Mondragon universitet, hvor der blandt andet forskes i, hvordan friktionsmodstanden kan nedsættes – aerodynamik. På kun 2 år har man opnået at gøre Ordu 10% hurtigere. Ja, med en cykel fra Orbea er du godt og meget hurtigt kørende ingen tvivl om det.

Om Soft Rebels

Bag Soft Rebels står det dansk ejede firma By Asbæk. Soft Rebels elsker at kombinere det rå med det feminine og skaber tøj, som er en hyldest til kvinden. Især til kvinder, som ønsker at skille sig lidt ud. Med sine flotte farver og lidt skæve vinkler og mix mellem det helt stilrene og lidt grove kan Soft Rebels noget udover det sædvanlige. Dermed ønsker de også at bidrage til at enhver kvinde kan være lidt rebelsk i sin tøjstil og stadig til en overkommelig pris.

Hos Soft Rebels er der en stor kærlighed til mode – og trangen til at skabe modetøj hvor modsætninger mødes. Man er inspireret af den kinesiske tankegang om yin og yang. Man kombinerer gerne det afslappede og behagelige look med det lidt vilde og eksperimenterende, og det kommer der altså bare det mest lækre tøj ud af.

De smukke kjoler fra Soft Rebels er et farverigt, feminint og råt samsurium af lækre detaljer og kvalitet, som går op i en højere enhed. Med en kjole fra Soft Rebels føler man sig bare lige en smule mere elegant og hot på samme tid. Det er det som Soft Rebels kan – give dig en følelse af at være noget særligt. Hos Soft Rebels siger man – lad os hjælpe dig med at skille dig ud fra mængden.

Soft Rebels er tidløst design, som du kan genbruge år efter år og stadig føle at du er med på moden. Det er bare lækkert design og supergode materialer. Enhver kvinde bør have mindst et stykke tøj fra Soft Rebels.

Soft Rebels motto er ”Unique Yourself Rebel”. Det er en hyldest til kvinder og en opfordring til at være sig selv og til at bryde grænser. Med det ønsker de at støtte op om enhver kvindes tøjdrøm og fremhæve det særlige hos den enkelte.

Soft Rebels kollektioner indeholder toppe, bluser, kjoler og meget mere. Alt sammen i unikke designs og farver, der er tilpasset årstiderne – og som kan matches på kryds og tværs, det bliver det blot endnu smukkere af og din indre rebel får lov at komme endnu mere til sin ret.

Vælg en lokal bank

Vælg en lokal bank: Klim Sparekasse

Leder du efter et nyt pengeinstitut? Vælg en lokal bank. Klim Sparekasse, Nordjylland, er beliggende i Klim, Fjerritslev. Mellem Fjerritslev og Thisted ligger Klim. Her har der siden 1877 ligget en lokal bank. Klim Sparekasse, Nordjylland, har ikke hundredevis af filialer eller et stort hovedkontor. Det lille pengeinstitut er en lokal bank med hovedkontor i Klim, mellem Thisted og Fjerritslev i Vendsyssel og Jammerbugt kommune. Som en lokal bank ved de, at det er vigtigt at bidrage til at udvikle områdets værdier til gavn for de nuværende og de kommende generationer. Derfor støtter Klim Sparekasse Nordjyllands foreninger og initiativer i Vendsyssel og Jammerbugt kommune.

Moderne bank med lokale værdier

Når man vælger pengeinstitut, er det vigtigt både at have hjertet og hovedet med i valget. Mange vælger en lokal bank med gode værdier, fordi de gerne vil have et personligt forhold til deres pengeinstitut. I Klim Sparekasse, Nordjylland, møder kunderne altid personale, der sætter kunden i centrum. Heldigvis behøver man ikke vælge imellem en moderne og en lokal bank. Et mindre pengeinstitut mellem Thisted og Fjerritslev er fuldstændig lige så moderne som de landsdækkende banker. I dag bruger langt de fleste oftere dankort og netbank, end de kigger forbi den lokale bank. Derfor vælger mange også Klim Sparekasse, Nordjylland, selvom de bor i Thisted eller Fjerritslev. Klim Sparekasse, Nordjylland, har kunder over hele Vendsyssel og Jammerbugt kommune. De kunder har valgt en moderne bank med gode, lokale værdier.

Sparekasse Nordjylland

Klim Sparekasse, Nordjylland, er en lokal bank med et stort opland. Pengeinstituttets kunder kommer fra Thisted, Fjerritslev, Vendsyssel og Jammerbugt kommune. Når pengeinstituttet kan tiltrække kunder fra hele Vendsyssel og Jammerbugt kommune, skyldes det, at en lokal bank kan noget, som andre har glemt. Uanset om kunderne kommer fra Fjerritslev, Thisted eller fra en hvilken som helst anden by i Vendsyssel og Jammerbugt kommune, så værdsætter de en lokal banks personlige kendskab. Klim Sparekasse, Nordjylland, er et pengeinstitut med fagligt kompetente medarbejdere, der tager sig tid til den enkelte.

Køb din pibe ved nationalpark Thy

Hos Pibeshoppen er vi utrolig stolte af at kunne kalde os Danmarks eneste købmand, der også er registreret tobakshandler og medlem af My Own Blend. Vi er desuden Danmarks 5. største forhandler af specialtobakker, hvorfor du er sikker på at få den rette ekspertise, uanset om du er på udkig efter en ny pibe, tobak eller blot et godt råd, hvad angår piber. Vores fysiske tilstedeværelse er i den lokale købmand i Thisted, hvorfra vi dagligt nyder at hjælpe vores kunder med de skavanker, der påvirker deres piber eller tobak. I mere end 10 år har vi været online på internettet, og det er med stolthed, at vi også har spredt vores ekspertise ud til andre markeder end det danske.

Vores intention er på ingen måde at få folk til at ryge – vi ønsker blot at give piberygere en bedre oplevelse, når de nyder deres pibe. Hvis du har overvejet at begynde at ryge pibe, så hjælper vi dig gerne med eventuelle spørgsmål eller undren, som du måtte have. Vores erfaring på pibe- samt tobaksområdet er enorm, og mere end 40 år inden for faget taler sit eget klare sprog. Derfor er du altid sikret en professionel hjælp, uanset om du blot har spørgsmål, eller om du allerede har forelsket dig i en pibe, som du ønsker at erhverve. Vi svarer altid inden for 24 timer på hverdage, så du er hjertelig velkommen til at kontakte os, hvis du vil have kyndig ekspertise vedrørende din nuværende eller kommende pibe.

Gør hverdagen nemmere med hjemmepleje

Hjemmepleje er personlig pleje, som man ikke selv kan klare i hverdagen. Der findes også hjemmehjælp, som er en hjælp til praktiske gøremål i hjemmet. Hvis du selv mener, at du har behov for hjemmepleje eller -hjælp, skal du kontakte den kommune, du bor i og ansøge om det.

Det er nemlig op til kommunen at afgøre, om du har ret til at modtage hjemmepleje.
Hvem kan modtage hjemmepleje?
Det er typisk den ældre del af befolkningen, der benytter sig af hjemmepleje eller -hjælp til praktiske opgaver i hverdagen, som de ikke selv kan holde til at udføre.

En statistisk fra 2015 viser, at omkring 125.000 borgere over 65 år fik hjemmehjælp i år 2015 ifølge Sundheds- og Ældreministeriets hjemmeside. Så hvis du frygter eller forestiller dig, at du er den eneste, der har behov for det, tager du fejl.

Også mange mennesker med handicap, eller borgere som har været syge i en længere periode, søger om hjemmehjælp.

Former for hjemmehjælp
Hjemmehjælp dækker over flere former for hjælp. Disse kan være praktisk hjælp, en madordning eller personlig pleje. Sidstnævnte kan være at få hjælp til at komme i bad eller hjælp til at spise.

En madordning, der også betegnes madservice, er en ordning, hvor der laves mad uden for hjemmet. Enten kan borgeren få maden leveret til døren eller spise den på et lokalt ældrecenter, hvis vedkommende er tilknyttet dette.

Hjælp til praktiske opgaver indbefatter eksempelvis rengøring og indkøb.

Der findes altså flere typer af hjælp, som du kan søge om. Det kan være, at du har behov for flere former for hjælp, men det kan også være, at du kan nøjes med en af typerne.

Sådan søger du om hjælp
Når du beslutter dig for at søge hjælp til hjemmepleje eller -hjælp, så skal du som nævnt kontakte kommunen. Når din ansøgningen er sendt afsted, er det op til kommunen at afgøre, om din situation berettiger dig til at få hjælp eller ej.

Måske kræver du kun lidt hjælp til nogle få gøremål, men det kan også ændre sig over tid, så du får brug for mere eller mindre hjælp senere, hvorfor hjælpen jævnligt skal tilpasses din situation.

Det er ikke kommunens pligt at udstede et bestemt antal timer hjemmehjælp. Den individuelle sag tages op og besluttes af bestyrelsen i den pågældende kommune. Afgørelsen udformes på skriftlig vis og inkluderer en klagevejledning.

Leverandører af hjemmehjælp er op til dig
Hvad enten du har behov for hjemmehjælp eller hjemmepleje, har du indflydelse på valget af en godkendt leverandør, der skal udføre hjælpen for dig. Det er kommunens opgave at informere dig om, hvilke leverandører du har som valgmuligheder. Når du har fundet den leverandør, du ønsker, skal du søge om denne ved kommunen.

Det kan ske, at kommunen ikke har ressourcer til at give den hjælp, du har brug for. I sådanne tilfælde kan du ansætte en privat udbyder af hjemmepleje, hvor kommunen giver et tilskud til denne. Hvis timetallet er mere end 20 timer per uge, hvor du modtager hjælp, kan du få tilskud. For at få den hjælp skal du have en vedvarende nedsat funktionsevne.