Rotterne søger ind om vinteren!

Rottebekæmpelsenår frosten melder sin ankomst søger rotterne mod huse og andre lunere steder. De søger efter varme og mad. Rotter søger typisk i første omgang mod brændestabler, udhuse, garager og kompostbunker. Dernæst søger de mod mere permanente boliger, hvor der er godt isoleret og adgang til mad. Så det er væsentligt at gøre det sværere for rotterne at få adgang til maden. Eksempelvis dyrefoder, fuglefoder, æbler m.m., skal være i lukket beholder, som rotterne ikke umiddelbart kan gnave sig igennem.

Hvilke forholdsregler kan man tage for at holde rotterne ude af huset?

  • Hold øje med tegn på rotter. F.eks. huller i haven, rotter ved skraldet eller fuglebrættet. Lyde fra loftet eller hulmuren. Eller gnavelyde. Så skal du kontakte kommunens skadedyrsbekæmpelse.
  • Rotterne er hverken kræsne eller lette at skræmme væk, så der er ikke nogen typer af huse, der kan vide sig sikre.
  • Tjek huset for sprækker og huller. Ventilationsristerne skal sidde helt fast. Rotterne er adrætte og kan komme ind af de mindste sprækker og rør.
  • Brede afløbsrør hvor rotten ikke kan stemme ryggen imod gør, at det er vanskeligt for den at klatre lodret.
  • Rengør og rens din vandlås. Rotter tiltrækkes af madrester. Det gælder især køkkenvasken, men også gulvafløb på badeværelset eller i kælderen.
  • Fjern brandstabler tæt på huset.
  • Klip bevoksning ned ved huset, da planter gør det muligt for rotterne at klatre ind i huset.
  • Placér hønsetråd i nedløbsrørene. Rotter kan nemlig klatre op til tagrender via nedløbsrør og derfra ind i huset.

Rottebekæmpelse kan foregå på mange måder. En af de mest humane som anvendes mere og mere er Good Nature Rottefælde, som virkelig lever op til sit navn. Rottefælden er effektiv rottebekæmpelse uden gift. En innovativ overfladefælde til bekæmpelse af både rotter og mus. Den kræver minimale driftsressourcer, da den fungerer automatisk. Når først den er installeret, er det blot at påfylde duftvæske ca. hver 6. måned. Ellers passer den helt sig selv – og de døde dyr falder til jorden efter hurtig aflivning af stempel, som udløses af CO2 enhed. Den døde mus eller rotte kan herefter samles op af rovdyr(fugle, katte) og spises.